Wouter Hamel boeken

Wouter Hamel is een Nederlandse Jazz- en popartiest die zelfs in Engeland, Frankrijk, Japan en Duitsland bekend is. Zijn albums zijn populair bij een breed publiek en Hamel was regelmatig te zien met optredens in bekende televisieprogramma’s. U kunt Wouter Hamel inhuren voor een concert.

Jazz coucours
Met een eindexamenconcert rondde Hamel in 2001 zijn studie Lichte Muziek en Zang aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht af. Pas echt bekend werd hij een aantal jaar later toen hij het Nederlands Jazz Vocalisten Councours won. Na deze winst was hij onder andere te zien in tv-programma’s als Barend & Van Dorp, Mooi! Weer De Leeuw, De Wereld Draait Door en Pauw & Witteman.

In 2007 werd zijn eerste album Hamel uitgebracht. Hiermee won de muzikant de Essent Awards, een Zilveren Harp en De Eerste Prijs. Met zijn band toerde hij een jaar later door Japan en ook werd de plaat uitgebracht in Korea. In 2008 ontving Hamel een gouden plaat voor het album. Ook stond Hamel dat jaar in het voorprogramma van Doe Maar in De Kuip in Rotterdam.

In 2009 lanceerde Hamel zijn nieuwe album Nobody’s Tune, dat behalve in Nederland, wederom werd uitgebracht in Japan en Korea. Net als het debuutalbum werd Nobody’s Tune een succes en in het programma Knevel & Van den Brink ontving Hamel opnieuw een gouden plaat.

Londen
In 2010 maakte Hamel een tour door Groot-Brittannië en trad op in steden als Londen, Manchester en Glasgow. Als voorprogramma van Caro Emerald trad hij daarnaast op in Duitsland.  In 2012 bracht Hamel zijn album Lohengrin uit in Frankrijk.

Op zijn nieuwe album “Amaury” hoor je een volwassen geluid met invloeden uit folk, jazz, rock, gospel en blued eyed soul en zingt hij over faalangst, homofobie en zelfacceptatie.

Wilt u de wereldwijd gewaardeerde Wouter Hamel boeken voor een optreden? Neem dan contact met ons op.

Download PDF

Wouter Hamel Boeken

Heeft u vragen over beschikbaarheid, prijzen of het boeken van artiesten? Neem dan gerust contact met ons op! We sturen altijd binnen 24 uur een passende reactie of vrijblijvende offerte.

Info & boeken 085-4013459