Zwart licht boeken

Dat het snel kan gaan, is in het geval van Zwart Licht een understatement. Deze energieke hiphop act heeft binnen drie jaar de beste live reputatie in de Nederlandse hiphop scene opgebouwd. En is niet van plan deze over te dragen!

Eind 2007 besluiten producer Hayzee en rapper Akwasi, allebei actief in het Amsterdamse jongerencentrum Studio West, samen een groep op te richten.Leeroy wordt al snel als derde lid aan de formatie toegevoegd, waarna Zwart Licht in een stroomversnelling terechtkomt. Binnen een jaar is debuutalbum ‘Bliksemschicht’ klaar om in eigen beheer uitgebracht te worden, twee maanden later ligt de cd via TopNotch door het hele land in de winkel.

Nog geen anderhalf jaar na de oprichting van de groep, is Zwart Licht een gevestigde naam binnen de Nederlandse hiphop. Ze slepen in 2009 drie State Awards binnen voor ‘Beste Groep’, ‘Beste Album’ en ‘Beste Live Act’. Deze laatste award ontvangen ze in 2010 en 2011 wederom. Langzaam is anders!

Na het eerste wapenfeit is het tijd voor ‘No JuJu!’ De energieke, grime-achtige raps op pompende hiphop en dubstep beats van producer Hayzee, knallen mc’s Akwasi en Leeroy uit de startblokken. De plaat krijgt een enorme buzz mee, ook omdat de drie een zeer beruchte live-show reputatie hebben opgebouwd. Die live reputatie dendert door met het Project Zwart Licht XL, een samenwerking tussen de band The Experience en Zwart Licht zelf. De formatie is zo’n succes, dat ze het schoppen tot een optreden tijdens Lowlands 2011.

Stilstaan is achtergang, aldus de boys. Het volgende project staat alweer op stapel. Het derde album ‘Leeroy Draait Door’ verschijnt op 25 mei 2012. Het album wordt omschreven als een ‘true hiphop album, met herkenbare neo soul, electronica en jazz invloeden, voorzien van frisse melodieën.’  Iets minder hard dan de dubstep gerelateerde voorgangers dus, maar niets minder een ware  banger.

Download PDF

Zwart licht Boeken

Heeft u vragen over beschikbaarheid, prijzen of het boeken van artiesten? Neem dan gerust contact met ons op! We sturen altijd binnen 24 uur een passende reactie of vrijblijvende offerte.

Info & boeken 085-4013459